Research in Motion (RIM), producatorul celebrelor BlackBerry, este in conflict cu cateva tari precum India si Emiratele Arabe Unite, care cer companiei sa le incredinteze codurile de acces la mesajele criptate.

De asemenea, conform ABC News, FBI urmareste sa-si extinda autoritatea, cerand ca toate platformele de comunicatii de internet, incluzand retelele sociale web si pe rand toate retelele codificate precum Skype si RIM, sa gaseasca o portita legala de constrangere prin care sa aiba acces usor la ascultarea telefoanelor.

Acum, FBI doreste sa introduca si internetul si vocea prin internet (VoIP) in aceasta lege care presupune ca producatorii de telecomunicatii nu sunt responsabili de decodificarea comunicatiilor sau asigurarii abilitatii guvernului de a le decodifica, ci numai daca compania furnizeaza codificarile si detine aceste coduri.

Dar daca FBI obtine accesul la mesajele decodificate oferite de companiile de telecomunicatii si, de asemenea, guvernele Indiei si Emiratele Arabe Unite vor avea acesteinformatii, atunci si alte guverne le pot solicita la randul lor, iar dreptul fiecarei fiinte umane la viata privata va deveni doar o iluzie.

Reclame