Datele oferite de Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon sunt de-a dreptul ingrijoratoare: un roman din patru sufera de obezitate si 30% dintre romance si 20% dintre romani sunt obezi.

De asemenea, nici la capitolul obezitate infantila tara noastra nu sta mai bine, pentru ca, avand in vedere ca se afla tot pe locul al treilea din Europa, Romania demonstreaza ca nu stie sa aiba grija nici de copiii ei.

Odata trecuta granita greutatii ideale, lucrurile nu stau deloc roz pentru supraponderali. Acestia ajung sa se invarta intr-un cerc vicios, pentru ca din momentul in care pierd controlul asupra greutatii ajung sa piarda cam tot: iubita, iubitul, sotul, sotia, prietenii.Se lasa prada unei nefericiri profunde, care, de cele mai multe ori, ii aduce in fata farfuriei cu mancare. Tocmai de aceea, 90% dintre obezii din Romania devin atat de grei numai si numai din cauza alimentatiei nechibzuite si in exces. Ideal ar fi ca fiecare sa inteleaga ca obezitatea e o boala, o epidemie globala severa care poate fi insa tratata: cu vointa, ambitie si dorinta ferma.

PERICOLE

  • Oricine are indicele de masă corporală (IMC) mai mare decât 25 este obez. Indicele de masă corporală se determină raportând greutatea corporală (kg) la înălţime (m), conform formulei: IMC=greutate (kg)/înălţime2 (m2).


  • Oricine este obez se expune la boli cardiovasculare (hipertensiune arterială, infarct miocardic, hemoragie cerebrală), cancer, diabet zaharat, boli digestive (litiază biliară, constipaţie), boli articulare, varice, tulburări menstruale şi de potenţă sexuală, tulburări respiratorii, gută şi creşterea colesterolului şi a altor grăsimi în sânge.
  • Obezitatea scade capacitatea de efort fizic şi calitatea vieţii. Mortalitatea la pacienţii obezi este mult mai mare decât la populaţia cu greutate corporală normală. Aceste pericole pot exista chiar şi la gradul I şi II de obezitate.
  • Obezitatea scade şansele femeilor de a rămâne însărcinate, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii olandezi. Astfel, cu cât cântăreşte mai mult peste limitele normale, cu atât o femeie are mai puţine şanse să conceapă pe cale naturală. Specialiştii au constatat că femeile care suferă de obezitate au cu 43% mai puţine şanse să procreeze decât cele cu un raport greutate/înălţime normal.

Există numeroase macerate glicerinice utile în obezitate.

  • Extractul din amenţi de Mesteacăn pufos- Betula pubescens amenti MG=D1, echilibrează metabolismul endocrin al femeii fiind adjuvant în obezitate şi hipotiroidism.
  • Extractul din muguri de Fag- Fagus sylvatica  MG=D1, reduce uricemia şi colesterolul, creşte diureza fiind recomandat în obezitate cu retenţie hidrică şi celulită.
  • Extractul din muguri de Frasin- Fraxinus excelsior  MG=D1, are efect diuretic, cu eliminarea acidului uric şi ureei, hipocolesterolemiant fiind recomandat ca adjuvant în artrită gutoasă şi artroză, hipercolesterolemie, dischinezie biliară şi colecistită, obezitate cu retenţie de apă.
  • Extractul din mlădiţe de Rozmarin- Rozmarinus officinalis MG=D1, este adjuvant în obezitate având efect laxativ si colagog.
  • Extractul din mlădiţe de Măslin- Olea europaea MG=D1 este principalul extract gemoterapic cu acţiune asupra metabolismului lipidic scăzând valorile colesterolului şi trigliceridelor.

Aceste extracte gemoterapice se administrează în scheme de 2-3 produse şi se pot asocia tratamentelor clasice pe care le urmează pacientul. Schemele se alcătuiesc în funcţie de cauza, gradul obezităţii precum şi de afecţiunile asociate.

  • Slim drink este un produs fitoterapic care prin acţiunea extractelor  vegetale pe care le conţine normalizează procesele metabolice, efectuează o detoxifiere blândă şi naturală a organismului, stimulează tiroida să secrete hormonii tiroidieni care intervin în metabolism favorizând şi accelerând arderile. Se recomandă pentru cure de detoxifiere a organismului având ca rezultat scăderea în greutate.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa:Romania,Te Iubesc

Anunțuri