Scena este fantomatica, dar foarte familiara noua,tuturor.Sub lumina rece a lunii palide se proiecteaza, in contururi aspre, vechiul castel cladit pe un colt de stanca. Numai urletul lupilor tulbura linistea noptii.Liliecii isi flutura aripile.Cand bate miezul noptii, incepe grozavia.Contele Dracula iese din sicriul sau pentru a suge sangele oamenilor care dorm si care, odata muscati de el, devin, la randul lor, vampiri.

Aceasta este descrierea facuta de irlandezul Bram Stoker in 1897, in celebrul sau roman de groaza Dracula, care in scurt timp, s-a vandut  in mai bine de 1 milion de exemplare.De atunci, basmul despre vampirul transilvanean a cunoscut peste 200 de ecranizari.Astazi, milioane de fani din intreaga lume se delecteaza cu istoria contelui Dracula, care le provoaca fiori de groaza.In Statele Unite s-a construit deja o societate a vampirilor, insumand peste 10.000 de membrii care-l imita pe pe contele Dracula in gesturi, vesminte si pofte.Dracula, care nici n-a existat vreodata in realitate, traieste si a devenit nemuritor.

Nu e de mirare ca oamenii de stiinta din universitati s-au lansat pe urmele fantomaticului  conte, pentru a smulge tainele sale din  intunericul criptelor si din camerele  de tortura ale fanteziei omenesti.Dar cum au ajuns de fapt, oamenii sa-si imagineze un Dracula, un vampir care suge sangele oamenilor?

Maine veti afla continuarea: -Povesti ale unor profesori de la Institutul de Medicina care emit pareri despre practici vampirice

– Adevarul despre opera devenita „realiate” a lui Bram Stoker.

Reclame