Chang’e 2, sonda spaţială chineză trimisă pentru a explora Luna, a început deja să trimită imagini de pe satelitul natural al Pământului. Asemenea sondei americane LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter), Chang’e 2 este utilizată pentru a crea hărţi ale solului selenar, în scopul determinării zonei care s-ar potrivi cel mai bine pentru aselenizarea din 2013.
Iată ce spune site-ul chinezesc de ştiri CHN cu privire la acest lucru şi ce dezvăluire importantă ne face (traducerea din chineză s-a făcut cu ajutorul unor programe de “traducere automate”):
“Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez, precum şi conducerea Armatei Chinei au trimis telegrame de felicitare pentru succesul misiunii lunare Chang’e (…) A apărut un zvon precum că sonda spaţială Chang’e a găsit un obiect misterios, similar cu ceea ce a descoperit NASA. Se spune că ar fi un obiect aproape incredibil. Conducerea agenţiei chineze a găsit o mare nepotrivire cu descoperirea NASA, şi toţi conducătorii ţării au venit şi au observat acest lucru. E extrem de uimitor şi acum se ştie de ce americanilor le este frică. Există numeroase persoane ce vor să dezvăluie această descoperire, dar există şi forţe care se opun”.
Ceea ce vedeţi în imaginea de la începutul articolului, nu este decât imaginea blurată oferită de NASA de pe craterul Zeeman. Deocamdată, chinezii n-au dezvăluit fotografia lor (fără blurare). Ce-ar putea fi acolo? O pasăre uriaşă? Un înger căzut? Poate ni se va dezvălui odată misterul.

Anunțuri