In urma cu 2 zile NASA a facut un anunt cum ca ar fi descoperit o gaura neagra la 50 de milioane de ani lumina de Pamant.acest subiect este interesant , dar pentru astrofizicieni, nu pt restul populatiei.

NASA ar fi trebuit, mai degrabă, să ne spună ce e cu acest obiect bizar negru de lângă Soare (îl puteţi vedea în stânga imaginii, în zona centrală). Imaginea şi videoclipul de mai jos (http://sdo.gsfc.nasa.gov/assets/img/latest/EVE_latest_rotation.mp4) sunt luate de pe serverul NASA (aşadar, exclus orice falsificare) şi sunt realizate de către Observatorul Spaţial NASA/ESA privind Soarele – Solar and Heliosferic Observatory (SOHO).
Ceea ce se observă e un obiect negru destul de mare (ţinând cont de dimensiunea masivă a Soarelui) care pare staţionar. El ar fi putut fi afectat de coroana Soarelui (să fie atras de forţa gravitaţională imensă a Soarelui sau să-şi schimbe orbita), dar se observă că el rămâne neschimbat de-a lungul timpului.
Unii ar putea spune că acel punct negru s-ar datora unei defecţiuni a camerei SOHO, dar se pare că forma obiectului se schimbă odată cu mişcarea emisiilor solare în jurul ei. Dacă obiectul misterios s-ar afla la o distanţă de Soare, atunci el ar fi mai mare decăt Pământul. Mai e de remarcat un lucru: obiectul e întunecat. Întrucât SOHO filmează în raze X, aceasta înseamnă că obiectul nu emite raze X.

Reclame